Yaşam

Brieflyart, 16 Mart – 21 Nisan 2023 tarihleri ​​arasında Ali Atmaca’nın “Opus 39” adlı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

kısacaart 16 Mart-21 Nisan 2023arasında kaydeden Ali Atmacaile ilgili ” Opus 39” Bireysel standına ev sahipliği yapıyor. Bodrum’da yaşayan Ali Atmaca, uzun yıllar sonra ilk kez İstanbul’a gelerek bu sergi vesilesiyle koleksiyonerler ve sanatseverlerle buluşacak.

Brieflyart Galeri, 16 Mart – 21 Nisan 2023 tarihleri ​​arasında Ali Atmaca’nın “Opus 39” başlıklı standına ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğünü Nilgün Yükselin’in yaptığı stantta Atmaca, müziğin ritmini fotoğrafla buluşturuyor. Çizgilerin dışına çıkan ve boşlukta hareket eden müzisyenlere yapılan göndermeler, boşluğun artması ve figürün kaybolmasıyla manzaranın sese dönüşmesine işaret ediyor.

Mimari mekân ile kişisel fotoğraf mekânının buluştuğu stant, aynı zamanda bir boşluk irdelemesine de dönüşüyor. Mekanı dolduran eser, eseri dolduran renk, çizgi, biçim; vücudunuz yerde; Eserde gözün hareket etmesi için bırakılan boşluk ve mekânı saran ses, sonsuzlukta yankılanan bir mekâna dönüşüyor.

Atmaca’nın üretiminde her zaman var olan müzikal durum, bu kez sanat mesleğinin uğrak yerlerinden gelen müzisyenlerle birleşerek yeni bir sentezin ortaya çıkmasına olanak sağlıyor. Eserler sadece temsili değil, aynı zamanda renk ve formla bütünleşen melodi; Sesin görüntü ile anlatımını saf bir dille aktarırken, aynı zamanda sanatçının müzikle olan hareketini de izleyiciye paylaşır.

Bu stant için hazırlanan ve tüm çalışmaların yer aldığı katalogda Nilgün Yüksel’in yazısı da yer alıyor.

Brieflyart’ta 16 Mart 2023 tarihinde açılacak olan stant, Salı-Cumartesigünler 10:00 – 18:00: 00  Pazargünler 13:00 – 18:00Saat ortasında ziyaret edilebilir.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu