Ekonomi

Borsa İstanbul haftaya yükselişle başladı

Investing.com – BİST 100endeks yeni haftaya %0,61 artışla 5.244,17 puandan başladı.

BIST 100 geçtiğimiz hafta 4.980 – 5.352 puan ortasında dalgalanırken, haftayı %3’lük fiyat artışıyla 5.212 puanda kapattı ve üçüncü haftasını olumlu kapatmayı başardı. Ancak Cuma günü Düzgün Partisi Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı masadan ayrıldığını açıklamasıyla borsa kısa sürede yüzde 3 gibi paha biçilmez bir kayıp gördü. Ardından toparlanan borsa günü yüzde 0,93 kayıpla kapattı.

Yeni haftaya olumlu başlayan Borsa İstanbul basit metaller güne negatif başlayan tek segment oldu. ilk dakikalarda bina, bankalar, maden ürünleri, BaskıVe toplu taşıma%1 bandında değer artışı ile gündeme geldi.

Ana bölümlerin ortasında Sanayi, açılışta %0,33’lük sınırlı bir artış görürken hizmetVe finans, %0,8’lik bir fiyat artışı kaydetti.

BIST 100 endeksinde yer alan hisse senetleri arasında YYLGD, KONTROL, OYAKÇ), ECILC) Ve BİYOEN), güne %3’lük artışla en yüksek fiyatı kazanan hisseler olarak başladı. KMPUR, KRDMD, TSPOR, EREGL) Ve BERA) açılışta eksi başlayan hisselerin başında yer aldı.

Hisse senetlerine ilişkin son gelişmelerde Kontrolmatik’in beklentinin üzerinde kar açıklaması yapması hisse fiyatlarını olumlu etkiledi. Güne negatif başlayan hisselerden Kimpur’un 4. çeyrek karı beklentilerin altında geldi. Beklentileri aşan operasyonel karlılık açıklamasına rağmen Kardemir tahminlerin altında net zarar bildirdi. Ereğli Demir Çelik ise operasyonel karlılık açısından beklentilerin altında kaldı.

Çin dışındaki Asya endeksleri haftaya olumlu başladı. ABD ve Avrupa endeksleri de geçen haftayı alıcılı kapattı. Sabah saatlerinde ABD vadeli endekslerinin hafif pozitif ve yatay hareket ettiği, Avrupa endekslerinin ise daha fazla satış görünümünde olduğu görülüyor.

ABD’de bu hafta BeslediÖnder Jerome Powell ‘nin Temsilciler Meclisi’ndeki konuşması izlenecek. Cuma günü de açıklanacak ABD Tarım Dışı İstihdamveriler de piyasaların radarında olacak.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu