Haber

Başkan Zelenskiy, Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna’da kritik kararlar aldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinde, Herson şehrinin Askeri İdaresinin idaresindeki değişikliklere ilişkin Volodymyr Zelensky tarafından imzalanan 2 kararname yayınlandı.

Zelenskiy, Herson Şehri Askeri İdaresi Başkanı Galina Lugovaya’yı bir kararname ile görevden alırken, ikinci bir kararname ile onun yerine Roman Mrochko’yu atadı. Mrochko, Ukrayna’nın Güney Bölgesi Askeri Savcı Yardımcısı görevini üstlendi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, geçtiğimiz hafta sonu Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Müşterek Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Eduard Moskalev’i görevden aldı.

Son 24 saatlik savaşın bilançosu

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rus ordusunun son gün düzenlediği baskınlara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, Rus askerlerinin son 24 saatte Ukrayna askerlerinin mevziine 24 hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

(Rusya) Chasov, Yar ve Zaporijya şehirlerine 3 füze ile saldırdı.

Rus güçlerinin Sumy bölgesine bağlı Ulanove köyünün altyapısı da dahil olmak üzere sivil altyapılara yönelik çok namlulu roketatarlarla 55’ten fazla saldırı düzenlediği kaydedildi.

Rus askerlerinin Donetsk bölgesindeki saldırılarına ilişkin de bilgi verilen açıklamada,

Düşman, Bahmut istikametinde ilerlemeye devam ediyor. Bahmut şehrine saldırır.

ifadesi kullanıldı.

Saldırıların püskürtüldüğü belirtilen açıklamada, Ukrayna hava kuvvetlerinin Rus asker ve teçhizatının ağır olduğu bölgeleri 13 kez vurduğu kaydedildi.

haberalapli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu