Ekonomi

Bakan Fidan’dan acil ateşkes çağrısı

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Fidan ile Blinken arasında Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleştirilen görüşmede, başta Gazze olmak üzere bölgesel gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı. Bakan Fidan, görüşmede Amerikalı mevkidaşı Blinken’e, İsrail’in Gazze’de sivilleri hedef almasının ve insanları yerinden etmesinin engellenmesi ve bir an önce tam ateşkes ilan edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Gazze konusunda görüş alışverişinde bulunulan görüşmede taraflar, sivillerin zarar görmemesi ve insani yardımların sürekli ve kesintisiz olarak ulaştırılması konusunda mutabakata vardıklarını doğruladı. Toplantıya ilişkin bilgi veren diplomatik kaynak, “Türkiye ve ABD, Gazze’de sivillerin zarar görmesinin önlenmesi, insani yardım ulaştırılması ve iki devletli çözüm konusunda hemfikir. Bugünkü toplantıda, çalışma yapılmasının gerekliliği vurgulandı. İki devletli çözüm için hep birlikte vurgu yapıldı.” İfadelerini kullandı.

Görüşmede Dışişleri Bakanı Fidan, Blinken’e Gazze’de sivil hedeflerin bombalanması ve altyapının tahrip edilmesinin kabul edilemez olduğuna işaret etti. Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan görüşmede İsveç’in üyeliği çerçevesinde NATO’ya genişleme süreci ile ikili ve bölgesel konuların da ele alındığı kaydedildi. Fidan ve Blinken, Dışişleri Bakanlığı’nda baş başa ve heyetlerarası görüşmeler yaparak yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu