Haber

ABD’de ‘uçağı düşürmeye çalışan’ pilota cinayete teşebbüs suçlaması

ABD’de Alaska Havayolları uçağını düşürmeye çalıştığı gerekçesiyle tutuklanan pilot, 83 ayrı cinayete teşebbüsle suçlandı.

Olay, 22 Ekim Pazar günü Washington ve Kaliforniya eyaletleri arasındaki bir uçuşta meydana geldi. Alaska Havayolları, bu uçuşta görevde olmadığı açıklanan 44 yaşındaki Joseph David Emerson isimli pilotun yine de kokpitte seyahat ettiğini doğruladı. Söz konusu kişi kaptan pilot ve yardımcısının arkasında oturuyordu. Emerson’un uçuş sırasında ‘uçağın motorlarını başarısız bir şekilde imha etmeye’ çalıştığı açıklandı.

‘MOTORLARI DURDURMAK İSTEYEN KİŞİYİ YAKALADIK’

Olay sırasında uçakta 80 yolcu bulunuyordu. Şüphelinin etkisiz hale getirilmesinin ardından uçak Portland, Oregon’a indi. Hava kontrol kulesi ile pilot arasında geçen görüşmede pilotun olayı şöyle anlattığı duyuldu: “Motorları durdurmak isteyen kişiyi yakaladık. Şu anda arka tarafta ve çıkardığı seslere bakılırsa başka bir soruna neden oluyormuş gibi görünmüyor. “Sanırım etkisiz hale getirildi.”

FBI VE POLİS SORUŞTURMAYA BAŞLADI

Pilot ayrıca polisten iniş sırasında uçağa binmesini istedi. Alaska Havayolları’ndan yapılan açıklamada, “Mürettebatın olaya gösterdiği profesyonel tepkiden dolayı minnettarız. “Aynı şekilde yolcuların olay boyunca sakin kalmalarından dolayı minnettarız.” Olay FBI ve Portland polisi tarafından araştırılıyor. Pilot, soruşturma süresince gözaltı merkezinde kalacak.

‘YAPAN OLAYIN DÜNYADAKİ GELİŞMELERLE HİÇBİR ALAKASI YOKTUR’

ABD Federal Havacılık İdaresi de olayın dünyadaki güncel gelişmelerle hiçbir bağlantısının olmadığını açıkladı.

2015 yılında Lufthansa Havayolları’na ait bir uçak Fransız Alpleri’nin üzerinden geçerken pilot tarafından kasıtlı olarak düşürülmüştü. 150 kişinin hayatını kaybettiği olayda, yardımcı pilot Andreas Lubitz’in geçmişte depresyon tedavisi gördüğü ortaya çıktı. (BBC Türkçe)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu