Haber

ABD Senatosunun en yaşlı üyesi Dianne Feinstein, sağlık sorunları ve miras anlaşmazlığıyla mücadele ediyor

YENİ ABD Senatosu’nun en yaşlı üyesi Kaliforniya’nın Demokrat Senatörü Dianne Feinstein’ın aile içi miras anlaşmazlıklarının yanı sıra kamuoyunda tartışılan sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği belirtildi.

New York Times’ın haberine göre 90 yaşındaki Feinstein, üçüncü eşi Richard C. Blum’un hayat sigortası için üvey kızlarıyla mücadele ederken, yaşı nedeniyle Senato’daki görevini yerine getirip getiremeyeceği tartışılıyor. ve sağlık sorunları.

Eski karısı ile eski karısından olan üç kızı arasındaki bir başka anlaşmazlık, San Francisco’nun kuzeyindeki bir sahil konutudur. Feinstein’ın artan sağlık giderleri nedeniyle söz konusu evi satmak istediği belirtiliyor.

Uzun yıllar senatörlük yapan ve Kongre’nin en zengin üyeleri arasında gösterilen Feinstein’ın son mali tablolarına ve ölen eşinin önceki yıllarda yaptığı emlak satışlarına göre 86 milyon dolardan fazla mal varlığına sahip olduğu tahmin ediliyor.

San Francisco’nun eski Belediye Başkanı ve 6 dönem senatör olan Feinstein, son zamanlarda artan hafıza ve bilinç kaybı sorunları nedeniyle Kongre’deki görevini uzun süredir bir yardımcı ile yerine getirmeye çalışıyor.

Ailede Feinstein adına hukuki çabanın, noter aracılığıyla tam yetki verdiği tek kızı Katherina Feinstein tarafından yapıldığı belirtiliyor.

Öte yandan Feinstein’a gelecek yıl yapılacak seçimleri beklemeden koltuğundan ayrılması yönündeki davetler artarken, 90 yaşındaki senatör 30 yılı aşkın süredir görev yaptığı Kongre’den ayrılmayı düşünmüyor.

Kendi partisinin üyeleri istifasını istedi.

En son Nisan ayında kendi partisinin Temsilciler Meclisi üyesi Demokrat Ro Khanna sosyal medyada şöyle bir paylaşımda bulunmuştu: “Senatör Feinstein’ın istifa zamanı geldi. Ülkeyi kişisel bağlılığımızın önüne koymalıyız.” ifadesini kullanmıştı.

Temsilciler Meclisi’ndeki bir diğer Demokrat Dean Phillips, Khanna’nın paylaşımını aktararak, “Senatör Feinstein, ülkemize katkısı ölçülemeyecek kadar büyük olan ölçülemeyecek kadar büyük bir Amerikalı. Ancak artık Senato’da kalmanın hem görev ihmali hem de görev ihmali olduğuna inanıyorum.” Onun için ve bu konuda sessiz kalmayı seçenler için.” dedi.

Senatör Feinstein istifa çağrılarına ilişkin internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, “Sağlık ekibim seyahat etmemin güvenli olduğunu söylediğinde en kısa sürede Kongre’ye dönmeyi planlıyorum. Bu süre zarfında işime bağlı kalacağım. ve San Francisco’da evden çalışmaya devam edin.” cevabını vermişti.

1992’den beri görevde olan ve Senato’nun en yaşlı üyesi olan Feinstein, bir daha aday olmayacağını ve görev süresi dolduğunda (2024) emekli olacağını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu