Haber

3 tematik park Bucalılara müjde

Buca’da bakım ve yenileme çalışmaları en ince ayrıntısına kadar yapılan parklar, çocukların ve yetişkinlerin huzur içinde vakit geçirebilecekleri alanlara dönüştürülüyor. Bu kapsamda Buca Belediyesi, sulama sistemlerinden çocuk parklarına kadar kentteki 253 çocuk parkını yeniledi; kent mobilyalarından spor malzemelerine kadar büyük değişiklikler yaptı. Bucalıların huzur içinde vakit geçireceği alanları bir araya getirmekten mutluluk duyduklarını belirten Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, yıl içinde 3 tema parkın hizmete açılacağını söyledi.

Buca Belediyesi, yaptığı çalışmalarla ilçenin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Buca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından elden geçirilen parklar, hem çocuklar hem de yetişkinler için şehrin nefes kesen durakları oldu. Geçen yıl 253 parkı yenileyen Buca Belediyesi, bu alanlara yeni oyuncaklar yerleştirerek oyun setlerini yeniledi.

Daha ekonomik olması için parklardaki sulama ve elektrik sistemlerini de günün teknolojisine uygun hale getiren Belediye, kent mobilyalarını da değiştirdi. Buca Belediyesi tüm bu çalışmalarla parkları adeta sıfırdan yeniden yaptı.

3 TEMA PARK DUYURUSU

2023 yılında hayata geçirmeyi planladıkları 3 tematik park olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Erhan Kılıç, parklardan birini engelli vatandaşların ihtiyacını karşılayacak şekilde planladıklarını söyledi. 8 bin metrekare alan üzerine kurulacak parkın adının Kurtuluş Parkı olacağını kaydeden Kılıç, diğer parkların da müjdesini verdi: “Göreve geldiğimiz tarihten itibaren ilçemizin çehresini değiştiriyoruz. Olumlu bir şekilde. Bu noktada vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın huzur ve keyifle vakit geçirebilecekleri park ve yeşil alan sayılarını artırdık. Şubat ayı sonunda Kurtuluş Parkımızın açılışını yapacağız. Diğer parklarımız ise Yıldız ve Zeytinli olacak. 2023 yılında sırasıyla bu üç tematik parkı hizmete açacağız” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu